Ohjeet setelin käyttöön

Mitä teen kun minulle on myönnetty palveluseteli?

Sinä, omaisesi tai muu edustajasi ottaa yhteyttä haluamaasi järjestäjän hyväksymään palveluntuottajaan. Sinä ja palveluntuottaja teette keskinäisen sopimuksen, johon kirjoitetaan sovitut asiat ja oikeudet sekä velvollisuudet. Sopimus kuuluu kuluttajasuojalain piiriin.

Palveluntuottajia voi vertailla osoitteessa parastapalvelua.fi/palveluntuottajat. Palvelusetelin myöntäneeltä taholta voi mahdollisuuksien mukaan saada tulostetun listan palveluntuottajista ja setelin myöntänyt taho myös auttaa tarvittaessa palveluntuottajan valinnassa.

Palveluntuottaja laskuttaa järjestäjää kuukausittain palvelusetelien arvon osalta ja asiakkaalta asiakkaan omavastuuosuuden. Asiakas voi halutessaan ostaa palveluntuottajalta lisäpalveluita, jotka asiakas maksaa itse.

Kirjautuminen järjestelmään

Kun olet saanut palvelusetelin ja alueellasi on otettu käyttöön Parasta palvelua -verkkopalvelu, voit kirjautua käyttäjäksi mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla.

Kirjautumisen jälkeen järjestelmä näyttää sinulle myönnetyt palvelusetelit ja käytettävissä olevat palveluntuottajat. Pystyt vertailemaan palveluntuottajien hintoja ja sinulle maksettavaksi jääviä omavastuuosuuksia.

Mikäli haluat lisätietoa palvelusetelien myöntämisestä ja käyttämisestä, ota yhteyttä tahoon, joka vastaa alueesi palvelujen järjestämisestä.

Kirjaudu palveluun »
Ota yhteyttä »